Beste deelnemers, vrijwilligers, bestuursleden en betrokkenen bij ons Senioren Hobby Centrum Mill.

Allereerst hoop ik dat jullie in goede gezondheid verkeren. De dreiging van een gevaarlijke ziekte is beangstigend en ook ongrijpbaar. Het Coronavirus verandert de wereld en ook onze eigen omgeving wordt ingrijpend aangepast.

Iets meer dan een maand geleden kwam alles stil te liggen. Het virus heeft in Nederland inmiddels al vele slachtoffers gemaakt. Zolang er geen vaccin is blijft de dreiging en het gevaar besmet te raken. Heel veel mensen hebben gelukkig slechts milde klachten en velen van ons zullen het dan ook goed doorstaan.

Op ons Seniorenhobbycentrum is het heel stil en het gezellig samenzijn tijdens de hobbyuren is dus voor iedereen afwezig, een verschrikkelijke ervaring, hopelijk tijdelijk. Wanneer we weer activiteiten op kunnen pakken weten we nu nog niet maar we zien de eerste tekenen dat alle maatregelen ervoor zorgen dat het heel langzaamaan de goede kant in gaat. Het bestuur denkt momenteel na hoe we later (dit jaar?) onze ruimten veilig kunnen aanbieden voor degene die toch graag weer op het Seniorenhobbycentrum actief willen zijn.

Maar het zal op het Seniorenhobbycentrum anders ingericht zijn. Niet wat betreft het uitoefenen van je hobby maar wel de omstandigheden. We kunnen niet kort bij elkaar gaan zitten en we moeten ook 1,5 meter van elkaar afblijven. De teamleider moet kunnen blijven functioneren en de ruimten moeten geschikt gemaakt worden. Soms zullen twee lokalen nodig zijn en mogen slechts enkele personen in 1 vertrek aanwezig zijn. Omdat jullie gezondheid steeds voorop staat nemen we alle hygiënische maatregelen die redelijkerwijs mogelijk zijn.

Wanneer de tijd gekomen is en het mogelijk wordt naar het Seniorenhobbycentrum te komen, weten we nu nog niet. Wel zullen we de komende tijd besteden aan het ontwikkelen van veilige plannen. We houden ieder op de hoogte van onze mogelijkheden maar ook van onze beperkingen. Vanuit het bestuur alsmede via de teamleiders houden we je op de hoogte. Moge het jou en jouw naasten goed blijven gaan.

Hartelijke groeten,

Ton Ermers v.z. Stichting Senioren Hobby Centrum.