Het Senioren en Jeugd Hobby Centrum is op 1 september weer begonnen. Persbericht

Het Senioren Hobby Centrum (SHC) is ontstaan als een initiatief  van de 4 KBO afd. van de gem. Mill & Sint Hubert voor actieve senioren-medioren op een centrale locatie (Hoogstraat 17) waar senioren-medioren  hun hobby’s kunnen uitoefenen, elkaar kunnen ontmoeten en terecht kunnen voor informatie. Het Senioren Hobby Centrum opende haar deuren op  5 mei in 2006. Het ontstaan van het SHC is mede mogelijk geworden door vele giften en donaties. O.a. van  gem. Mill, Oranjefonds, Provincie  N. Brabant, Nat. Ouderen Fonds, Rabobank land v Cuyk-Maasduinen, KBO-Brabant en inmiddels meer dan 30 plaatselijke sponsors.

In 2018 heeft het SHC, een Jeugd Hobby Centrum (JHC) opgestart. Een succes formule. Maandelijks zijn 50 kinderen – leeftijd 6-12 jaar – actief met Boetseren-timmeren-schilderen-tekenen of creatief bezig zijn met diverse materialen. De vrijwilligers van het Senioren Hobbycentrum begeleiden de kinderen met deze activiteiten.

Doelstelling van het SHC is  Hobby-, Ontmoeting-, en Informatiecentrum. Binnen de stichting is plaats voor vele uiteenlopende hobby’s. Inmiddels is er een keuze uit meer dan 23 mogelijkheden. Voor metaal-en houtbewerking is er een compleet machinepark aanwezig. De stichting drijft voor 100% op vrijwilligerswerk. Inmiddels heeft het SHC haar bestaansrecht ruimschoots bewezen. Met ruim 280 deelnemers is het SHC niet meer weg te denken uit de samenleving van de gem. Mill & Sint Hubert . De zelfredzaamheid van het SHC is enorm groot.

Het maatschappelijke doel van het SHC  is 50+ personen uit gem. Mill & Sint Hubert en omgeving de mogelijkheid te bieden om elkaar te ontmoeten of hun hobby te kunnen uitoefenen. De mensen die het  SHC bezoeken maken gebruik van elkaars vaardigheden en verworvenheden. Het SHC faciliteert actieve en passieve senioren die elkaar willen ontmoeten om samen mooie dingen te maken, naar elkaars verhalen te luisteren, elkaars vragen te beantwoorden of samen naar een antwoord te zoeken.

Naast hobby activiteiten zijn er diverse projecten:

  • Laatste vrijdag van de maand : Hobby Reparatie Centrum.
  • Laatste vrijdag van de maand : Inloop Computer Café.
  • Eerste zondag van oktober: Beurs Hobby DoeWat. 2020 geannuleerd i.v.m. corona
  • Jaarlijks actief met : Nat. Burendag – NL Doet .
  • Jaarlijks P.r. tentoonstellingen- aanwezig bij diverse beurzen.
  • Jaarlijks een expositie in Myllesweerd van een van de schilders groepen.
  • Deelnemer aan de kunstroute van de gem. Mill & Sint Hubert.
  • Ondersteuning t.b.v. scholen – verenigingen.
  • Bouw van de Kerststal Mill

Heeft u interesse in het samen uitoefenen van uw hobby, of knutselt u graag. Natuurlijk in een veilige omgeving, ook wij houden de 1.5 m grens aan waar mogelijk is. Nieuwsgierig of er iets voor je bij is, kijk op de site voor een overzicht van alle hobby’s.  Bel of mail Ans Bardoel  leden administratie 06-34484961 info@seniorenhobbycentrum.nl  / www.seniorenhobbycentrum.nl /www.jeugdhobbycentrum.nl

Hobbygroep tekenen