Het SHC heeft ruim 150 nestkastjes gemaakt en uitgedeeld op NL Doet DAG.

De hobby groepen Modelbouw en houtbewerking van het Senioren Hobby Centrum-Mill , en buurtbewoners hebben ruim 150 nestkasten gemaakt.  Zaterdag 14 maart in kader van N.L. Doet dag zijn deze gratis weg gegeven aan  de personen die zich hiervoor aangemeld hebben. Dit was mogelijk door financiële ondersteuning van sponsors en het Oranjefonds.

Vastgesteld is dat koolmezen ook eikenprocessierupsen met brandharen eten en niet alleen de jonge rupsen die nog geen brandharen hebben. De koolmezen hebben een manier gevonden om de brandharen voor consumptie te verwijderen. Een extra reden om tuinen en de openbare ruimte optimaal in te richten voor vogels zoals de koolmees.

Twee jaar geleden werd al aangetoond dat koolmezen, pimpelmezen en diverse andere vogels zich te goed doen aan jonge eikenprocessierupsen. De jonge rupsen bezitten dan al wel haren maar nog niet de beruchte brandharen. Het onderzoek van de Wageningen University heeft aangetoond dat mezen ook  een bijdrage leveren in de reductie van de eikenprocessierupsen zelfs in een fase waar ze al brandharen hebben. Eerst pakt ze de eikenprocessierups bij de kop en schudt de rupsen diverse malen. Daarna draait ze de rups om en pakt de rups bij zijn achterlijf en vervolgens slaat ze de rups heen en weer tegen de tak. Door de stress schiet de rups de gevaarlijke brandharen af. Na de behandeling is de eikenprocessierups klaar voor consumptie. Meer weten over SHC? Zie www.seniorenhobbycentrum.nl Het Centrum is tot 6 april gezien de Corona virus epidemie gesloten.