Persbericht 86 – 2020

Vele hobby mogelijkheden bij het Senioren Hobbycentrum Het Senioren

Hobby Centrum wil je graag verwelkomen en helpen om een keuze te maken voor een nieuwe hobby. Onder een hobby wordt in het algemeen een ontspannende activiteit verstaan, die men met enige regelmaat in zijn vrije tijd uitoefent. Een gevoel van persoonlijke voldoening is daarbij de belangrijkste motivatie. Hobby’s worden door jong (Jeugd Hobby Centrum) en oudere (Senioren Hobby Centrum) uitgeoefend uit interesse en voor het plezier, niet.

Het klinkt als een vreemd probleem. Toch zijn er veel mensen die geen hobby hebben. Het komt erop neer dat mensen die een hobby zoeken geen bezigheid hebben of de ruimte en apparatuur waar ze lekker constructief mee bezig kunnen zijn om ontspanning en inspiratie te vinden. Het hebben van een hobby is voor veel mensen belangrijk omdat het ze een invulling geeft aan hun vrije tijd. Een hobby is een bezigheid die je graag uitoefent en waarvoor je bereid bent je te ontwikkelen. Deze ontwikkeling geeft je een bepaalde kick, voldoening en ontspanning die je inspireert in het dagelijks leven. Een mens kan allerlei hobby’s hebben, maar het is natuurlijk het prettigst als je hobby ook daadwerkelijk iets goeds bijdraagt aan je leven.

Sociaal contact is een belangrijk bijkomend aspect. De deelnemers kunnen enorm veel voldoening halen uit het delen van ervaringen tijdens het maken van de werkstukken, taaloefeningen, er wordt met liefde en respect bij het SHC over de vorderingen en valkuilen gesproken.

Hieronder een overzicht van mogelijke activiteiten bijv. bij het Senioren Hobby Centrum in je vrije tijd: Beeldhouwen, Bloemschikken, Boeken lezen, Boetseren, Borduren/Breien, Fotograferen, Houtbewerken, Je eigen stamboom maken, Koken, Lassen leren, Modelbouwpakketten maken, Poppenhuizen maken, Quilten , Schilderen, Sieraden maken , Taal leren-Duits-Engels en Spaans, Tekenen, Tuinieren tuinen bezoeken, Muziek maken (gitaar) is allemaal mogelijk bij het Senioren Hobby Centrum – Hoogstraat 17 in Mill. We starten zo snel mogelijk als de corona padamie voorbij is. Er zijn soms nog plaatsen vrij, zo niet dan word je op de wachtlijst gezet en krijg je bericht zodra er een plekje vrijkomt. Bel of mail Ans Bardoel –leden adm. T.06-34484961- info@seniorenhobbycentrum.nl / bestuur@seniorenhobbycentrum.nl – meer info: website www.seniorenhobbycentrum.nl /www.jeugdhobbycentrum.nl