Hobby Reparatie Centrum

PROBLEMEN?

REPARATIE CENTRUM IS DE OPLOSSING

 

De zeven specialisten van het Hobby Reparatie Centrum Mill – Hoogstraat 17 staan weer klaar voor iedere laatste vrijdag middag van de maand – 13.30 –15.00 uur.

Reparatie Centrum is een activiteit dat draait om te repareren. Er is gereedschap en (beperkt) materiaal aanwezig alle reparaties uit te voeren.

Bijvoorbeeld om kleding, meubels, elektrische apparaten, gebruiksvoorwerpen en speelgoed te repareren. Wie niets heeft om te repareren, mag ook voor een kopje koffie binnen lopen.                    In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zou zijn. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt. Evenals de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten, en het recyclen van oude, komt CO2 vrij.

De doelstelling van het Hobby Reparatie Centrum is om duurzaamheid in onze samenleving te bevorderen en bij te dragen aan het vergroten van de samenwerking tussen burgers in Mill e.o.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Het Hobby Reparatie Centrum wil daar verandering in brengen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. Maar bovenal wil het Hobby Reparatie Centrum laten zien dat repareren leuk is en vaak niet al te moeilijk. Het initiatief is ook bedoeld om dorps-buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen en hen te laten ontdekken dat er veel kennis en praktische vaardigheden in de eigen buurtaanwezig zijn zonder dat men dat van elkaar weet.

Door het repareren te promoten, wil het Hobby Reparatie Centrum bijdragen aan het verkleinen van de afvalbergen. Een ieder is welkom, geen leeftijd grens, men hoeft geen lid te zijn van het Hobby Centrum Mill of welke organisatie.

Voor de reparatie vragen wij een kleine vergoeding van € 3,50. Garantie vooraf wordt niet gegeven. De deskundige hebben vanaf nu de beschikking over professioneel gereedschap o.a. nieuwe naaimachines. Voor meer informatie even bellen naar Cris Kuppen, T: 06-83551775. Zie verder www.seniorenhobbycentrum.nl