Nieuwsbrief 13 – 2021

Wie bepaalt wat normaal is?

Een bijzondere vraag, omdat we bij heel veel ‘normale’ dingen niet stilstaan. De normen en waarden die we hebben worden bepaald door de visie die we hebben op zaken, die stevig beïnvloed wordt door de prikkels vanuit je eigen omgeving. Doordat die omgeving continu verandert, verandert datgene wat normaal is dus ook.

Het gekke is dat er maar weinigen zijn die durven af te wijken van het verwachtingspatroon. Mensen die hun kop boven het maaiveld durven uit te steken. We willen dus eigenlijk graag ‘normaal’ zijn.  Wat normaal is bepaal je uiteindelijk zelf. Natuurlijk hebben we algehele regels waarmee we met elkaar omgaan.  Het tempo van het leven bepaal je ook grotendeels zelf. Wanneer je niet mee wenst te doen aan de jachtigheid en je eigen tempo wenst te lopen, moet je keuzes maken. Soms is dat best moeilijk, en krijg je weinig of geen begrip als je een andere richting inslaat.

Momenteel zien we steeds vaker dat mensen het wel durven om voor zichzelf te kiezen, er worden carrièrekansen aangeboden die men niet benut omdat meer vrije tijd en het beoefenen van hobby’s belangrijker worden gevonden. Dit is een mooie kans om je te verdiepen welke hobby spreekt mij aan nu ik daar meer tijd voor heb? Het Senioren Hobbycentrum Mill heeft een ruim aanbod van hobbygroepen met vele verschillende disciplines.  We horen ook regelmatig bij nieuwe deelnemers dat de stap om zich aan te melden bij het SHC best moeilijk is, hoor ik hier wel bij, ben ik niet te jong, ben ik niet te oud, aan welke eisen moet ik voldoen? 

Vanaf 50 jaar ben je welkom bij het Senioren Hobby Centrum, voor inlichtingen mag je Ans Bardoel benaderen van de leden administratie 06-34484961 info@seniorenhobbycentrum.nl  Via Ans kun je een afspraak maken om eens vrijblijvend een kijkje te komen nemen bij de hobbygroep die je aanspreekt en kennis te maken met de teamleider. Verder kun je veel informatie vinden op de site  www.seniorenhobbycentrum.nl