Persbericht 56-2019

CREATIEF BEZIG zijn is belangrijk

Knutselen, tekenen, kalligrafie, schilderen, allemaal voorbeelden van dingen die je kunt doen als je creatief aan de slag wilt gaan. Misschien heb je wel eens gehoord dat creatief bezig zijn helpt om te ontspannen. Maar waarom precies? Wat gebeurt er in je brein wanneer jij de kwasten pakt of de kalligrafie pen? Wat is creatief bezig zijn? Volgens de van Dale is creativiteit het vermogen om iets nieuws te scheppen. Een individu of een groep toont creativiteit door iets nieuws te maken of een originele oplossing voor een probleem te ontdekken. Hier staat dus niks over ervaring of talent. Iedereen kan dus creatief bezig zijn, zelfs als je denkt dat je er ‘niet goed’ in bent.

Als je  creatief bezig bent worden bepaalde delen van het brein geactiveerd. Deze delen hebben een positief effect op het welzijn van je geest, maar ook van het lichaam. Bovendien laat je alle zorgen van de dag even los als jij lekker aan het schilderen bent. Je bent op en top gefocust op datgene wat je doet.  Het verbetert ook je humeur, dus na afloop voel je je ontspannen en fijn.

Tijd vrijmaken voor creativiteit is belangrijk. Vroeger, als kind, knutselden we vaak op school, lessen handvaardigheid en tekenen kregen we wekelijks. Hoe ouder je wordt hoe minder tijd er overblijft voor die creativiteit. Toch is het heel goed om af en toe tijd vrij te maken en weer aan de slag te gaan, maar de vraag waar is dit mogelijk? In Mill, bij het Senioren Hobby Centrum. Lekker met zijn allen creatief bezig zijn! 280 mensen uit meer dan 20 regio dorpen zijn daar al actief, wekelijks-per maand. Keuze uit 23 soorten hobby’s. Interesse ? Dan even Ans Bardoel opbellen ( 06-34484961) of mailen info@seniorenhobbycentrum.nl. Mogelijk is er meteen een plaats om mee te doen, en anders laat je je naam op de wachtlijst zetten Meer informatie zie www.seniorenhobbycentrum.nl / www.jeugdhobbycentrum.nl