Persbericht 64 – 2021

Blijf jong als je ouder wordt, welkom bij het Senioren Hobby Centrum-Mill.

 

Men zegt ‘je bent zo oud als je je voelt’. Maar wat maakt dat je je jong voelt?  Onderzoeken tonen aan dat hoe positiever je houding ten opzichte van ouder worden is, hoe gezonder je blijft. Deze houding is goed voor je prestaties in het algemeen en draagt bijvoorbeeld aantoonbaar bij aan een beter gehoor, een beter geheugen, een hogere loopsnelheid en een hogere denksnelheid.

In tegenstelling tot wat het heersende beeld suggereert, is het overgrote deel van de ouderen actief, betrokken, geïnteresseerd, hulpvaardig, nieuwsgierig en gezonder dan ooit.  Het dringt alleen nog niet echt door in de maatschappij. Oud zijn is een ‘state of mind’ “. Deze geluiden hoor je gelukkig steeds vaker. Een kalenderleeftijd zegt misschien dat je oud bent, maar je psychologische leeftijd ‘voelt’ veel jonger.

Kortom: laat je leiden door de positieve aspecten van ouder worden. Zie steeds nieuwe kansen en uitdagingen. Houd zelf de regie over je leven. Dat houdt je gevoelsmatig jong.

Dit is de periode in je leven dat je meer tijd krijgt om je bezig te houden met hobby’s die al lang hebt, maar…..je kunt ook nieuwe hobby’s ontdekken. Bij het SHC in Mill krijg je deze kans, we bieden ruim 22 verschillende hobby’s aan, we hebben een eigen werkplaats met allerlei machines die je onder deskundige leiding van een teamleider mag gebruiken. Mocht je interesse hebben in de digitale wereld, we hebben een computerlokaal, zoals je leest, mogelijkheden genoeg.  Vanaf 50 jaar ben je hartelijk welkom, het is geen vereiste dat je een inwoner bent van de gemeente Mill en Sint Hubert. Nieuwsgierig of er iets voor je bij is, kijk op de site voor een overzicht van alle hobby’s.  Bel of mail Ans Bardoel  leden administratie 06-34484961 info@seniorenhobbycentrum.nl  / www.seniorenhobbycentrum.nl /www.jeugdhobbycentrum.nl